Thursday, February 2, 2012

Tema fredag - Historia vi inte glömmer

Historia - den kan se väldigt olika ut beroende på vilken tidsskala som används. Sinneskatten har satt denna veckas fredagstema till Historia vi inte glömmer. Mitt val av historia hamnar nånstans i mitten av möjligt tidsspann (?). Inte från Big Bang, och inte 1900-talshistoria, utan som sagt något mittemellan. Bilden är från förkastningen på Island, vid Thingvetlir, där två kontinentalsocklar dras isär och öppnar marken lite då och då. En vacker och historisk plats. Här höll även de tidiga islänningarna ting.

7 comments:

Anette said...

Så vackert! Extra spännande för att lill-killens handsbollslag ska resa till Island nästa vår och ska åka runt och titta (och spela handboll förstås!) /Anette

Anni said...

Vilken vacker bild! Delar av min familj har varit där och tyckt att det var väldigt imponerande, jag tror bestämt att jag ska kika lite mer på deras bilder från den resan!

Linnea said...

Vilken vacker bild. Island är ju verkligen ett speciellt land. Kan gå i luften när som helst vad jag förstår. Men så oerhört vackert!

Pialotta said...

Jag förstår att Island är ett riktigt vackert land med sin natur o allt.. har en väninna som gärna åker dit då och då, men själv har jag inte varit där.

anemonen said...

Island tillhör ett av de ställen jag vill se. Det får bli en semesterresa dit. Spännande och annorlunda natur.

llhertz said...

Fin bild på en favoritplats! En historisk märkesplats. Var nära att välja den själv men det blev en annan med runor på ;)

Jah Hollis said...

Fint ställe. Jag har själv varit där en gång i tiden (efter vikingatiden :-).