Monday, March 3, 2008

Rats!

Vi har råttor. Då menar jag råttor och inte möss. Först kände vi en obehaglig doft, och vi såg matrester uppdragna ur vår sophink. Då trodde vi det var möss, det har hänt någon gång tidigare, men sedan blev det allt mer släpande på sakerna ur slasken, och lukten stämde inte. Därför tog vi bort allt avfall och hoppades att djuren skulle försvinna.

Det hoppet grusades när en dag diskmaskinens vatten forsade ut på golvet --- slangarna under maskinen var helt avgnagda. Vi kontaktade Anticimex, de konstaterade att det var råttor, och deras bot var tre fällor... Dessa har hittills undvikits av de intelligenta djuren. De har nu ställt till med mer jobb också. Eftersom diskmaskinen inte kan användas diskar vi för hand. Det gick bra tills i onsdags, då hörde Annette hur vattnet som rann ut ur vasken plaskade underligt, och fann att en avloppsslang till var avgnagd.

Där är vi nu. Fortsättning kanske följer...

Ett djävulskt redskap...

2 comments:

Tora said...

så jobbigt. hoppas det ordnar sig. ni var ju rädda att ni hade råttor i huset i ronneby också... jobbigt om det ska vara dubbla problem.

Benny said...

Ja. Fast i Ronneby var det nog möss vi trodde det fanns. Jag minns inte riktigt, det har inte hörts något där på länge.